Suussulav sidrunikook

Valisime välja meie töötajate 12 parimat rooga, mida teistega jagada. Siin on retsept koogist, mis  sulab suus ja viib ka keele alla. Koogi autoriks NOC monitooringu insener Kadri. Mis selle koogi nii heaks teeb on tasakaal magusa ja hapuka maitse vahel. Seda lihtsalt peab järgi proovima!

Kui  Sa valmistamisel hätta jääd, siis võta meiega ühendust: help@smn.ee

kadri_toitPōhi:
125 g vōid
2½ dl jahu
½ dl tuhksuhkrut
1 spl vett

Täidis:
3 dl vett
1½ dl suhkrut
1 dl maisitärklist
2 sidruni mahl ja riivitud koor
5 munakollast
1 dl 35% vahukoort

Kate:
5 munavalget
1½ dl suhkrut
tuhksuhkrut

 

  1. Sega tainas ja pane ᴓ 23 cm lahtikäivasse koogivormi, lase tainal u 30 minutit külmas seista.
  2. Sega vesi, suhkur ja maisitärklis ning sidrunimahl ja riivitud koor. Keeda veidi tasasel tulel samal ajal segades, kuni segu hakkab paksenema.
  3. Võta pott tulelt ja lisa ükshaaval munad, iga kord korralikult segades. Lisa koor. Vala sidrunikreem külmas seisnud tainale ja küpseta 150 kraadi juures u 20 minutit. Kreem on valmis siis, kui seda on võimalik lõigata.
  4. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal. Pritsi tordipritsist või määri vahustatud munavalge küpsetatud sidrunikoogile. Küpseta 175 kraadi juures veel u 8 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil seal jahtuda.