IT inseneri soe kanasalat

Valisime välja meie töötajate 12 parimat rooga, mida teistega jagada. Siin on sooja kanasalati retsept. Salati autoriks IT taristu insener Mait. Hõrk kanafilee ja köögiviljad muudavad selle salati eriti maitsvaks ja toitvaks. Ei ole midagi lihtsamat ega maitsvamat -proovi selle salati kodus valmistamine ise järele!

Kui Sa valmistamisel hätta jääd, siis võta meiega ühendust: help@smn.ee

Mait_toit

Soe kanasalat

Salatipõhi:

½ pead jääsalatit

1 pikk kurk

250 g kirsstomateid

1–2 punast sibulat

oliiviõli

soola, pipart

Soojad asjad:

600 g kanafileed (võib olla maitsestatud/marinaadis)

5–6 muna

500 g kartulit

  1. Haki kurk, tomat, sibul ja jääsalat keskmise suurusega tükkideks. Salati puhul töötab väga hästi rebimismeetod. Lisa maitse järgi pipart, soola ja natuke oliiviõli. Väga hästi sobib ka pistaatsia-, seesami- või mõni teine maitseõli.
  2. Pane kartulid keema ja pruunista kanafilee pannil. Kui kartulid on enam-vähem pehmeks keenud, kurna, viiluta ja prae pannil läbi. Keeda munad nii, et kollane jääb pisut vedelaks. Lisa kartul, filee ja munad salatile kihtidena.
  3. Kana võid soovi korral asendada ka kala, krevettide vms. Maitse elavdamiseks võid kasutada erinevaid maitseõlisid ja lihamarinaade.

Soe kanasalat valmib 30 minutiga ja sobib väga hästi prae asemel!