Pardifilee maasikakastmega

Valisime aasta tagasi välja meie töötajate 12 parimat rooga, mida teiega igas kuus jagada. Käes on kauaoodatud detsember, ning aeg jagada meie tegevjuhi Marguse firmarooga- sous-vide meetodil valmistatud pardifileed maasikakastmega.  Nagu elus ja äris, nii on ka kokakunstis tähtis omavaheline läbisaamine. Võime kinnitada, et see seestpoolt mahlane part ja pealt krõbe part ning maitsev maasikakaste saavad omavahel väga hästi läbi!

Proovi pardi valmistamist ka ise järele ja kui Sa selle valmistamisel hätta jääd, võid meilt alati abi küsida: help@smn.ee

Pardifilee maasikakastmega

Koostisosad:

1 pudel head veini

2 pardifileed

soola

pipart

tüümiani

(oliiviõli)

Maasikakaste:

10 maasikat

2–3 spl mett

4 dl veini

2 spl palsamiäädikat

60 g võid

Valmistamine:

  1. Ava kõigepealt hea vein ja naudi. Lülita sous-vide-masin 57 kraadi peale.
  2. Pese ja kuivata pardifilee. Tee pardi naha sisse terava noaga ühte- ja teistpidi lõiked, nii et tekib peeneruuduline muster. Proovi lihasse mitte sisse lõigata, muidu voolab hulk mahla välja. Maitsesta filee nahapoolel meresoolaga. Lihapool maitsesta soola ja pipraga.
  3. Pane filee koos tüümianiga vaakumkotti ja sulge. (Mina lisan juurde veel sortsukese oliiviõli). Hoia liha 2 tundi 57 kraadi juures sous-vide-masinas.
  4. Vala endale veel veini.
  5. Võta filee välja ja kuivata ära. Pane pardifilee, nahapool allapoole, külmale pannile ja kuumuta, kuni rasv hakkab välja sulama. Meelita rasv välja. Vahepeal võib rasva pannilt ära kallata. Ära seda minema viska – sellest saab valmistada maitsva kastme.
  6. Kui pardi nahapool on parajalt krõbe, pruunista part ka kõikide teiste külgede pealt, et mahlad kinni kõrvetada. Siis pista praad ahju (180–200 kraadi) u 5 minutiks. Võid ka kauem hoida – see sõltub sellest, kui küpset tulemust soovid. 10 minutit annab juba hea krõbeda tulemuse. Ahjust välja võttes keera filee fooliumi sisse ja lase lihal rahuneda 10 minutit, enne kui lahti lõikad.
  7. Vala veini.
  8. Kastme jaoks püreesta maasikad mee ja veiniga kreemjaks. Vala segu läbi sõela, et sellest seemned kätte saada. Kalla vedelik paksupõhjalisse potti ja keeda kuni kastme tihenemiseni. Maitsesta soola, pipra ja palsamiäädikaga. Võta pott tulelt, jahuta pisut ja vispelda hulka võitükid.

Oivaline!