Pitsa, mille maitse ei unune

Pitsa lillkapsapõhjal

Valisime välja Santa Monica Networks töötajate 12 parimat rooga, mida teistega jagada. Siin on lillkapsapõhjal pitsa retsept, mille osas meie meessoo esindajad algul küll skeptilised olid kuid see kadus laualt sõna otseses mõttes nagu soe sai. Pitsapõhjana on lillkapsas imehea, ning annab võimaluse fantaasial lennata ja meisterdada aina uusi pitsasid erinevate katetega. Pitsa autoriks IT-teenuste müügijuht Laura.

Kui Sa valmistamisel hätta jääd, siis võta meiega ühendust: help@smn.ee

Laura lillkapsapõhjal pitsa

Pitsa koostisosad

1 kg lillkapsast (riivituna või köögikombainis hakituna)

2 muna

½ tassi kitsejuustu (u 150 g)

100 g tavalist kõvemat juustu (Parmesan)

400 g tomatipastat

200 g Chorizo vorsti, võib kasutada ka kanafileed või hakkliha

1 pakk kirsstomatit

mozzarella juustu

rukola-salatit

1 tšillikaun

soola, pipart

Pitsa valmistamine

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Samal ajal valmista köögikombainis ette lillkapsas. Valmis segu peaks meenutama riisi. Kalla lillkapsas ahjuplaadile ja küpseta ahjus 10–15 minutit, kuni kapsas hakkab pisut pruunikamaks muutuma. Kui lillkapsas on valmis, võta puhas köögirätik, kalla kogu segu rätikule ning suru sellest vesi välja. Ettevaatust! Vesi, mis lillkapsast eraldub, on tulikuum!
  2. Aseta lillkapsas veel hetkeks majapidamispaberile kuivama. Mida kuivem lillkapsas, seda krõbedam tuleb ka pitsapõhi. Sega kausis kokku muna, juustud ja meelepärased maitseained. Näiteks soola, pipart, punet ja pisut tšillit.
  3. Kalla lillkapsas segu peale ja sega korralikult! Seejärel suru mass küpsetuspaberiga ääristatud vormi. Põhja paksus võiks olla kuni 1 cm, piisavalt õhuke. Kui soovid valmistada rikkaliku pitsakatte, vormi ääred kõrgemad. Küpseta põhja 180 kraadi juures 20 minutit. Parajalt küps põhi peaks olema kuldpruun ja pigem tahke.
  4. Võta põhi ahjust välja ja lisa eelnevalt maitsestatud tomatipasta, kirsstomat, vorst või hakkliha, juust ja soovi korral tükeldatud tšilli.
  5. Pane pitsa tagasi ahju ja küpseta 200 kraadi juures veel 5–10 minutit, kuni juust on pitsa peal mõnusalt sulanud ja ääred hakkavad krõbedamaks tõmbuma.
  6. Et lisada värvi ja värskust, pane ahjusoojale pitsale peale rukolat või basiilikut. Serveeri kohe!

 

See on pitsa, mille maitse ei unune!