Kiire kana-juurvilja-mozzarella pirukas

Kiire kana-juurvilja-mozzarella pirukas

Valisime välja meie töötajate 12 parimat rooga, mida teiega igas kuus jagada. Siin on maitsva kanapiruka retsept, mis valmib kiirelt ka algaja kodukoka käe all ning mille autor on meie särav büroojuht ja personalispetsialist Diana.

Kui Sa piruka valmistamisel hätta jääd, võid meilt abi küsida: help@smn.ee

 

Põhi:

1 pakk täistera pärmi-lehttaigen

või tavaline pärmi-lehttaigen

 

Kate:

Kanafilee või kanahakkliha 500 gr

Maahärra aasiapäraste vürtsidega külmutatud juurviljad

Mozzarella kirsid 350gr

Riivijuust 150 gr

Kirsstomatid 1 väike karp

1 Porru

Hapukoor 200 gr

3 muna

Soola, pipart

Oma maitse järgi maitseaineid

Valmistamine:

  1. Lase taignal sulada ja laota see ahjuplaadile.
  2. Lõika soola ja pipraga maitsestatud kanafilee ribadeks ja prae pannil koos külmutatud juurviljadega läbi. Lisa ka porru ja hauta veel veidi.

 

  1. Vala praetud ja veidi jahutatud segu taignale.

 

  1. Klopi munad vispliga ning sega juurde hapukoor ja riivjuust. Soovi korral jäta osa riivjuustust pirukale peale raputamiseks. Vala munade-hapukoore juustu segu samuti taigna ja kanaseguga kaetud pannile.

 

  1. Kõige lõpuks lisa poolitatud mozzarella kirsid ja poolikud kirsstomatid (soovi korral ka veidi riivjuustu) ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 35 minutit.

 

Maitsev kanapirukas valmib kiirelt ka algaja kodukoka käe all!