Hõrgutav toorjuustukook mustikatega

Toorjuustukook mustikatega

Valisime välja meie töötajate 12 parimat rooga, mida teiega jagada. Siin on üks eriti hõrk toorjuustukoogi retsept, mille muudavad eriti maitsvaks ja mahlaseks mustikad. Keele alla viiva koogi autor on Santa Monica müügijuht Heimo Sammal. Proovi selle ülimaitsva juustukoogi valmistamine ka ise järele!

Kui Sa koogi valmistamisel hätta jääd, võid meilt abi küsida: help@smn.ee

Koogi koostisosad

1 pakk Digestive küpsiseid

500 ml 20% hapukoort

600 g Farmi “Köögi toorjuustu”

200 g võid

valget küpsetusšokolaadi

mustikaid või musti sõstraid

suhkrut

vanillisuhkrut

3 muna

1 sidrun

Koogi valmistamine

  1. Koogitegu ette valmistades säti küpsetuspaber koogivormi (ᴓ 25 cm) alusele ja ahjuplaadile.
  2. Lülita ahi 180–200 kraadile. Pane toorjuust sooja (näiteks radiaatori peale), et see oleks vedelam. Purusta kätega (mitte blenderiga vms) küpsised – algul 14 tk.
  3. Sulata 100 g võid, vala purustatud küpsistele peale ja sega läbi. Laota küpsise-või segu vormi põhja ühtlaselt laiali nii, et terve põhi oleks kaetud. Pane vormis tordipõhi külmkappi.
  4. Põhja jaoks vahusta munad mikseriga, lisa suhkur, toorjuust ja hapukoor.
  5. Sulata veevannis või mikrolaineahjus (600 W juures (ole hästi ettevaatlik!) poole minuti kaupa vahepeal segades) 5 rida šokolaadi.
  6. Lisa šokolaad ja pool teelusikat vanillisuhkrut täidisele ning pigista sisse poole sidruni mahl. Sega või mikserda nii, et ei jääks tükke.
  7. Lisa mustikad õrnalt segades nii, et marjad ei läheks katki. Vala täidis koogipõhja peale ja pane ca 25 minutiks ahju.
  8. Katte jaoks kalla alles jäänud hapukoor kaussi. Lisa 2 spl suhkrut, pool tl vanillisuhkrut ning pane kate koogi küpsemise ajaks külma.
  9. Kontrolli koogi valmidust plaati liigutades – kui keskelt tundub liiga vedel, siis ei ole küpsetis veel valmis.
  10. Võta kook välja ja lase u 15–20 minutit taheneda. Ära ahju välja lülita, keera see 220 kraadile.
  11. Pärast tahenemist määri kate õhukeselt koogile nii, et terve kook on kaetud. Pane kook koos kattega ahju 5–7 minutiks – kuni hapukoorekiht on pealt kuivem.
  12. Tõsta kook ahjust välja ja jäta toatemperatuuril jahtuma. Kui kook on jahtunud, pane see 3-4 tunniks külmkappi. Kaunista fantaasiat lendu lastes.

 

Toorjuustukook maitseb imehästi ka järgmisel päeval!